Konkurs za studentske projekte i tekstove casopisa FORUM

Ići dole

Konkurs za studentske projekte i tekstove casopisa FORUM

Počalji  Lazar taj Uto Avg 12, 2008 9:15 pm

Problem sa ovim konkursom je sto urednistvo casopisa (citaj Misa Mladenovic Ljiljana Blagojevic i drugi prof. faksa) imaju problema sa nabavljanjem sredstava za stampanje casopisa koji bi trebao da izgleda svetski... Tako da ako se uskoro nadje neki dobrocinitelj (citaj nadlezni ministar) izacice i pobednicki radovi u casopisu


Redakcija časopis FORUM Saveza arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda raspisuje konkurs za: 1. Najbolji studentski projekat 2. Najbolji studentski tekst koji će biti objavljeni u časopisu Forum u sledećem ritmu:Rokovi za dostavljanje priloga su:- decembarski broj (1/53): 26. novembar 2007.

- martovski broj (2/54): 26. februar 2008.
- junski broj (3/55): 26. maj 2008.
- septembarski broj (4/56): 26. avgust 2008.
- decembarski broj (5/57): 26. novembar 2008.

Teme projekata i tekstova su sledeće:
1. decembarski broj (1/53): Šta je sledeće?
2. martovski broj (2/54): Arhitektura za tajkuna
3. junski broj (3/55): Pitanje savremenog identiteta
4. septembarski broj (4/56): Intimna arhitektura
5. decembarski broj (5/57): Jeftina arhitektura

Uslovi konkursa

1. Projekat treba da se sastoji od jasnog prikaza koncepta objekta i manjeg tekstualnog opisa projekta sa karakterističnim osnovama, presecima i izgledima, fotografijama i ilustracijama. Celokupan sadržaj treba da stane na dva lista formata A4. Sve grafičke priloge pripremiti kao TIF fajlove u rezoluciji 300 piksela po inču.

2. Tekst treba da bude veličine oko 600 reči, sa jednom do dve manje ilustracije. Celokupan sadržaj treba da stane na jedan list formata A4. Sve grafičke priloge pripremiti kao TIF fajlove u rezoluciji 300 piksela po inču.

Napomena: projekti i tekstovi treba da proizilaze iz nastavnog procesa na fakultetu i ne moraju biti nužno pripremani za konkurs već eventualno dopunjeni i priređeni u odnosu na nastavni materijal.
O izboru projekata i tekstova za objavljivanje odlučuje redakcija nakon pristiglog materijala. Redakcija nije u obavezi da odluči o najboljem projektu i tekstu ukoliko smatra da prilozi ne zadovoljavaju kvalitet izdanja.
Sve priloge dostavljati na CD ili DVD formatu do naznačenog datuma lično u Savez arhitekata Srbije ili poštom na adresu:

Savez arhitekata Srbije
sa napomenom `za studentski konkurs Foruma`
Ul. Kneza Miloša 7a
11000 Beograd

Odlukom o projektima i tekstovima za objavljivanje redakcija će od autora tražiti eventualne dodatne kvalitetne priloge.
Konkurs nije anoniman, a nužno je objaviti ime mentora ili nastavnika pod čijim je mentorstvom rad realizovan, ako je projekat ili tekst realizovan pod mentorstvom.

Lazar
Admin

Broj poruka : 121
Datum upisa : 26.10.2007

Pogledaj profil korisnika http://arch.forumotion.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu