Americki program razmene studenata osnovnih studija FORECAST

Ići dole

Americki program razmene studenata osnovnih studija FORECAST

Počalji  FORECAST Exchange program taj Pon Dec 07, 2009 4:42 pm

FORECAST PROGRAM RAZMENE
2010-2011.
Više od pola veka narod Sjedinjenih država podržava međunarodno obrazovanje i program kulturne razmene kao investiciju u globalno razumevanje i mir u svetu. Kao nastavak ove tradicije, United States Agency for International Development (USAID), finansirana od strane američkog naroda i putem ugovarača World Learning, implementiraće novi program za srpske studente pod imenom FORECAST program razmene. Dvadesetosam studenata iz Srbije već pohađa 16 različitih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama ove akademske godine 2009-2010, a pedesetsedam studenata se već vratilo u Srbiju nakon godinu dana studiranja u Americi.

FORECAST razmena će obezbediti stipendije za slanje nediplomiranih studenata na jednu akademsku godinu studija u Sjedinjene države , sa početkom u avgustu 2010. Stipendija će pokrivati međunarodna/domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manju novčanu stipendiju i kupovinu knjiga. Studenti će pohađati kurseve u svojoj oblasti specijalizacije, kao i izborne predmete. Živeće u studentskim domovima i imaće priliku da učestvuju u organizacijama i aktivnostima univerzitetskog kompleksa. Od njih će se zahtevati da učestvuju u aktivnostima društveno korisnog rada da bi što bolje razumeli društvo i vrednosti Sjedinjenih država. Tokom ove akademske godine biće podsticani da učestvuju i u stažiranju.

USLOVI PROGRAMA:
FORECAST program razmene otvoren je ka svim akademskim oblastima studiranja i ne diskriminiše učesnike na rasnoj osnovi, po boji kože, rodu, religiji, nacionalnosti i etničkoj pripadnosti, ili invaliditetu. Konkurs za učešće u ovom programu je zasnovan na uspehu na studijama. Finalisti će biti odabrani na osnovu akademskog uspeha, rukovodilačkih potencijala, znanja engleskog i spremnosti da studiraju u Sjedinjenim državama.
Da bi ispunili uslove za učešće u FORECAST programu razmene, učesnici moraju:
• Da budu državljani Srbije i trenutno živeti i studirati u Srbiji;
• Da budu upisani kao nediplomirani studenti sa dobrom reputacijom na univerzitetu u Srbiji i da su zadovoljavajuće završili bar jednu godinu studija, ali da nisu na poslednjoj godini studija u vreme podnošenja prijave;
• Da budu između 18 i 26 godina starosti;
• Da dobro vladaju pisanim i govornim engleskim jezikom;
• Da budu u mogućnosti da započnu studiranje u Sjedinjenim državama u avgustu 2010. Učesnicima neće biti dozvoljeno da odlože početak studija ;
• Da budu u mogućnosti da dobiju i pridržavaju se vize Sjedinjenih država za razmenu studenata (J-1) u okviru ovog programa.
• Da prođu medicinski pregled
Zainteresovani nediplomirani studenti treba da popune prijavu za FORECAST razmenu koja je dostupna u kancelariji World Learning projekta u Kralja Milana 4A, stan 27, u Beogradu. Formulari za prijavu mogu se naći na sledecim sajtovima:
http://www.worldlearning.org.rs/ i http://belgrade.usembassy.gov/embassy/pa/fep.html. Krajnji rok za prijave je 15. januar 2010, do 17:00 .
Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju od strane Izborne komisije, i od njih će se zahtevati da polože TOEFL internet test sa minimumo 80 bodova. Krajnji izbor izvršiće USAID u Washington, DC.
Za još informacija o ovom programu pogledajte navedene sajtove ili pozovite World Learning na broj telefona 011-361-2462.

FORECAST Exchange program

Broj poruka : 1
Datum upisa : 07.12.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu