Americki program razmene studenata osnovnih studija FORECAST

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Americki program razmene studenata osnovnih studija FORECAST

Počalji  FORECAST Exchange program taj Pon Dec 07, 2009 4:42 pm

FORECAST PROGRAM RAZMENE
2010-2011.
Više od pola veka narod Sjedinjenih država podržava međunarodno obrazovanje i program kulturne razmene kao investiciju u globalno razumevanje i mir u svetu. Kao nastavak ove tradicije, United States Agency for International Development (USAID), finansirana od strane američkog naroda i putem ugovarača World Learning, implementiraće novi program za srpske studente pod imenom FORECAST program razmene. Dvadesetosam studenata iz Srbije već pohađa 16 različitih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama ove akademske godine 2009-2010, a pedesetsedam studenata se već vratilo u Srbiju nakon godinu dana studiranja u Americi.

FORECAST razmena će obezbediti stipendije za slanje nediplomiranih studenata na jednu akademsku godinu studija u Sjedinjene države , sa početkom u avgustu 2010. Stipendija će pokrivati međunarodna/domaća putovanja, konsultacije, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manju novčanu stipendiju i kupovinu knjiga. Studenti će pohađati kurseve u svojoj oblasti specijalizacije, kao i izborne predmete. Živeće u studentskim domovima i imaće priliku da učestvuju u organizacijama i aktivnostima univerzitetskog kompleksa. Od njih će se zahtevati da učestvuju u aktivnostima društveno korisnog rada da bi što bolje razumeli društvo i vrednosti Sjedinjenih država. Tokom ove akademske godine biće podsticani da učestvuju i u stažiranju.

USLOVI PROGRAMA:
FORECAST program razmene otvoren je ka svim akademskim oblastima studiranja i ne diskriminiše učesnike na rasnoj osnovi, po boji kože, rodu, religiji, nacionalnosti i etničkoj pripadnosti, ili invaliditetu. Konkurs za učešće u ovom programu je zasnovan na uspehu na studijama. Finalisti će biti odabrani na osnovu akademskog uspeha, rukovodilačkih potencijala, znanja engleskog i spremnosti da studiraju u Sjedinjenim državama.
Da bi ispunili uslove za učešće u FORECAST programu razmene, učesnici moraju:
• Da budu državljani Srbije i trenutno živeti i studirati u Srbiji;
• Da budu upisani kao nediplomirani studenti sa dobrom reputacijom na univerzitetu u Srbiji i da su zadovoljavajuće završili bar jednu godinu studija, ali da nisu na poslednjoj godini studija u vreme podnošenja prijave;
• Da budu između 18 i 26 godina starosti;
• Da dobro vladaju pisanim i govornim engleskim jezikom;
• Da budu u mogućnosti da započnu studiranje u Sjedinjenim državama u avgustu 2010. Učesnicima neće biti dozvoljeno da odlože početak studija ;
• Da budu u mogućnosti da dobiju i pridržavaju se vize Sjedinjenih država za razmenu studenata (J-1) u okviru ovog programa.
• Da prođu medicinski pregled
Zainteresovani nediplomirani studenti treba da popune prijavu za FORECAST razmenu koja je dostupna u kancelariji World Learning projekta u Kralja Milana 4A, stan 27, u Beogradu. Formulari za prijavu mogu se naći na sledecim sajtovima:
http://www.worldlearning.org.rs/ i http://belgrade.usembassy.gov/embassy/pa/fep.html. Krajnji rok za prijave je 15. januar 2010, do 17:00 .
Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju od strane Izborne komisije, i od njih će se zahtevati da polože TOEFL internet test sa minimumo 80 bodova. Krajnji izbor izvršiće USAID u Washington, DC.
Za još informacija o ovom programu pogledajte navedene sajtove ili pozovite World Learning na broj telefona 011-361-2462.

FORECAST Exchange program

Broj poruka : 1
Datum upisa : 07.12.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu